Burn-out

De behandelaars van Evergreen-GGZ hebben zich door middel van extra trainingen en cursussen recentelijk gespecialiseerd op het gebied van de behandeling van een burn-out. Een burn-out is een fysiologische aandoening waarbij de patiënt emotioneel en fysiek uitgeput is en weinig tot niets kan presteren. Met behulp van een kortdurende therapie (acht tot twaalf sessies) kan een burn-out tegenwoordig succesvol worden behandeld. Op ons hoofdkantoor in Arnhem kunnen wij in vijf verschillende talen behandelen: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks en Farsi. De combinatie met onze specialisatie op het vlak van interculturele behandeling maakt Evergreen-GGZ expert op het gebied van burn-out behandeling voor cliënten uit een andere cultuur. Bijkomend voordeel is dat er nauwelijks wachttijden zijn en onze behandeling dus snel gestart kan worden.

Mogelijke klachten die horen bij een burn-out zijn een uitgeput gevoel, moeite met concentratie en het onthouden van dingen, onrustig slapen, prikkelbaar zijn, niet tegen drukte of lawaai kunnen, gemakkelijk huilen, een gejaagd gevoel hebben en veel piekeren. Er kan een gevoel van machteloosheid ontstaan en het goed uitoefenen van dagelijkse bezigheden lukt niet meer. Een burn-out bestaat uit drie min of meer samenhangende verschijnselen: extreme vermoeidheid (uitputting), cynisme en een lager zelfbeeld van de eigen kwaliteiten. Teveel stress in de privésituatie of op het werk zijn veel voorkomende oorzaken van een burn-out. Een sensitieve persoonlijkheid met bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme zijn bekende risicofactoren.

Een burn-out heeft ernstige gevolgen voor het dagelijkse functioneren en een kundige en op tijd gestarte behandeling die rekening houdt met de culturele achtergrond van de cliënt is cruciaal. Bij werknemers met klachten die samenhangen met een burn-out is het verstandig om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Evergreen-GGZ. Dit kan zowel telefonisch (026-7370456) als per mail (info@evergreen-ggz.nl). Wij kunnen u dan informeren over de voorwaarden, zo valt de behandeling en het hersteltraject onder de verzuimverzekering van de werkgever.